Huvudmeny: I Maxibåtarna I Forum I Länkar I Om MaxiSidorna I Rekreation
<<Tillbaks

Hopp-i-land karta för GPS
Vad jag tände på mässan i Älvsjö och köpte (t.o.m) var den nya Friluftskartan som man kan använda i ett flertal GPS modeller, bl.a. min Garmin 276 C. Den nya Friluftskartan fick tilläggsnamn Pro. Den har en detaljrikedom av bra klass. Alla kantiga linjer och trista färger som fanns i föregångaren är borta. Man får numera tillgång till höjdkurvor med höjdinformation, vegetation i flera klasser, bebyggelse, vägar, stigar, farleder och ankringsplatser och mycket mer. Alla punktobjekt såsom kyrkor, master och hus finns med. Friluftskartan Pro innehåller således en hel del marin information men man bör absolut inte använda den för navigering.


Friluftskartan Pro är framtagen av kartmaterial i skalorna 1:50 000 och 1:100 000. Grunddata är hämtat från tre olika kartografier i vektorformat levererat av Lantmäteriet, Terrängkartan (1:50 000), Fjällkartan (1:100 000) och Vägkartan (1:100 000). Kombinationen av dessa kartmaterial ger en fantastiskt kompliment till våra marina kartor.

Jag tittade på Svealanddelen (en av de fyra områden) och hittade alla mina hemliga ställen i Sörmland.

Kartan är också en riktig bra hopp-i-land karta. Så fort man stiger av båten och vill undersöka området runtomkring så hittar man de rätta stigar och objekt på land av intresse och så hittar man naturligtvis tillbaka till båten. Man kan på samma sätt som på de marina kartorna även spara och redigera waypoints, rutter och spår.

Alla byggnader av intresse och vägar finn också med. Om man inte vill lysna till kyrklig musik gm radio (Lasse Åberg SOS) så hittar man lätt den närmaste kyrkan på kartan.

För de som skall göra avbstickare på cykel under Götakanalturen finns alla cykelleder utmärkta.
Namn
Roman
Epost
Datum
2006-03-11 08:25:12.0
Meddelandenr
779


Svara på ovanstående
Namn
E-post
Om du vill ha möjlighet att ändra i ditt inlägg senare. Ange korrekt e-post adress. Alla e-postadresser visas som bilder, detta minimerar risken för spam.
Meddelande
Du kan använda vagnretur.

 

Webbplatsen har på sista tiden blivit hårt ansatt av personer som genom automatiska program försöker marknadsföra sina länkar till webbplatser med tveksamt material. Därför har jag lagt till en funktion som skall stoppa det mesta ett tag.

Fyll i koden i rutan för att lägga till meddelandet.


Säkerthetskod: